Galerij

Comfort food

Er zijn zo van die dagen dat je nood hebt aan┬ácomfort food. Nu ik in een project30 (whole30) zit zijn alle soorten pizza’s, broden, desserten verboden. Ja ja, zelf de paleovarianten. De afgelopen weken heb ik erg veel last van nachtmerries waardoor ik wat triest was. Normaal zou ik een stuk (lees: berg) chocolade eten, of friet, of pasta… Iemand raadde dit recept aan voor een dipje:┬áEasy Sweet Potatoes + Eggs

Ik heb het recept niet 100% kunnen volgen omdat ik geen pan heb die in de oven mag. Dit is dus mijn vereenvoudigde versie, en zo is er ook een vertaling beschikbaar.

Ingredi├źnten – 1 persoon
1 medium zoete aardappel
2 eitjes
Zout, peper
Kokosolie, boter (of ghee)

Bereiding
Schil de zoete aardappel, rasp deze met de grootst kant. Ik heb dit met de grofste schijf in de keukenrobot gedaan, in het originele recept gebruiken ze een julienne peeler. Verwarm een klomp kokosolie en/of boter in een grote pan. Bak de zoete aardappel op een middelhoog vuur en kruid met peper en zout. Bak tot de zoete aardappel gaar is naar eigen wens (+/- 8min). Maak 2 gaatjes in de laag zoete aardappel en breek een eitje boven elk gaatje. OF breek de eitjes op een dun laagje zoete aardappel. Laat uw eitje eventjes bakken en serveer op een bord.

Wedden dat je je onmiddellijk beter voelt! ­čśë

Advertenties
Galerij

Ovenschotel, maar easy

Een hersenspinsel, probeersel van een doodgewone dag. Ik was aangenaam verrast, want het was heel lekker! Amper voogbereidingwerk en de oven doet de rest ­čÖé

Ingredi├źnten – 2 personen
Aubergine
Courgette
300g pure am├ęricain
Ei
Amandelmeel (of paneermeel)
Sjalotte
Tomatenconcentraat
Zout, peper, tijm, paprika, look(poeder), chili

Bereiding
Spoel de aubergine en courgette af. Snij de aubergine in schijven van max 0,5 cm dik. Wrijf een ovenschotel in met olijfolie en puzzel de aubergineschijven in de schaal. Eventueel kan je de schijven in stukjes snijden om de onderkant zo volledig mogelijk te bedekken. Wrijf de schijven met een borsteltje in met een beetje olijfolie en kruid naar smaak. Meng het pure rundsgehakt met de tomatenconcentraat, ei, sjalot, lepel amandelpoeder en veel kruiden (aangezien in dit gehakt niets van kruiden zit). Verdeel deze laag over de aubergine. Snij de courgette in dunne schijfjes en maak een laagje bovenop het vlees. Wrijf daarna in met olijfolie en kruid naar smaak.

Plaats het in een voorverwarmde oven op 185┬░ gedurende 45 minuten.

Hmmm! Voor wie het met een sausje wil, en geen project30, whole30┬áof paleo doet gewoon een beetje room (of kokosmelk) over de groentjes gieten, of een tomatenroomsaus ­čÖé

PS: Gebruik de overschot van de groentjes in soep, puree of een stoofpotje.