Galerij

Ovenschotel, maar easy

Een hersenspinsel, probeersel van een doodgewone dag. Ik was aangenaam verrast, want het was heel lekker! Amper voogbereidingwerk en de oven doet de rest 🙂

Ingrediënten – 2 personen
Aubergine
Courgette
300g pure américain
Ei
Amandelmeel (of paneermeel)
Sjalotte
Tomatenconcentraat
Zout, peper, tijm, paprika, look(poeder), chili

Bereiding
Spoel de aubergine en courgette af. Snij de aubergine in schijven van max 0,5 cm dik. Wrijf een ovenschotel in met olijfolie en puzzel de aubergineschijven in de schaal. Eventueel kan je de schijven in stukjes snijden om de onderkant zo volledig mogelijk te bedekken. Wrijf de schijven met een borsteltje in met een beetje olijfolie en kruid naar smaak. Meng het pure rundsgehakt met de tomatenconcentraat, ei, sjalot, lepel amandelpoeder en veel kruiden (aangezien in dit gehakt niets van kruiden zit). Verdeel deze laag over de aubergine. Snij de courgette in dunne schijfjes en maak een laagje bovenop het vlees. Wrijf daarna in met olijfolie en kruid naar smaak.

Plaats het in een voorverwarmde oven op 185° gedurende 45 minuten.

Hmmm! Voor wie het met een sausje wil, en geen project30, whole30 of paleo doet gewoon een beetje room (of kokosmelk) over de groentjes gieten, of een tomatenroomsaus 🙂

PS: Gebruik de overschot van de groentjes in soep, puree of een stoofpotje.

Advertenties

Een gedachte over “Ovenschotel, maar easy

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit / Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit / Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit / Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit / Bijwerken )

Verbinden met %s