Fifty Shades trilogie

Een tijdje heb ik de wereldberoemde trilogie ‘Fifty Shades’ uitgelezen:

Fifty Shades of Grey
Fifty Shades Darker
Fifty Shades Freed

Voor zij die mijn eerste reflectie na het eerste boek nog niet hebben gelezen, deze kan je hier terugvinden.

Hierbij mijn reflectie over het verhaal, de boeken in het algemeen:

Van alle hoeken hoorde ik dat het stationsromans, zeer erotisch getinte boeken waren en vooral heel slechte boeken. Maar als de boeken zo slecht zijn, waarom is het dan zo een groot succes over de hele wereld? Dat maakte mij wel een beetje nieuwsgierig. Het erotisch getinte deel schrikte mij wel wat af, van de opmerkingen dat ik ervan hoorde leek het wel geschreven porno. Maar aangezien de boeken de ronde deden bij mijn collega’s, en ik over niets meer kon meepraten, heb ik mij erover gezet en ik was vertrokken!

Bij het eerste boek dacht ik al onmiddellijk bij mezelf ‘wauw zo slecht geschreven, nog erger dan Twilight’. Maar vanaf ik mij daarover had gezet (en over de 1000den herhalingen en de elkaar opvolgende sekscènes) kon het verhaal mij helemaal meeslepen. Ik heb de boeken werkelijk verslonden, van ’s ochtends tot ’s avond non-stop gelezen. Zo in de ban zijn van het verhaal, vergeten te eten en niet willen gaan slapen. Want basicly is het een typisch verhaal van ‘boy meets girl’ maar iets of iemand staat in de weg, hoe overkomen ze de obstakels? And all ends well. Het is wel duidelijk voor adults only, vind ik persoonlijk.

Ik hou wel van chickflicks en mega girly romantische verhalen. Het ontwaakt dat naïef klein meisje en de hopeloze romanticus in mij. Iedereen die ook van zo een boeken houdt, zeker lezen die handel! Maar er zijn veel tekortkoming waar je naast moet kijken om van de essentie van het verhaal te kunnen genieten.

Advertenties

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s